Çayın yanına olmazsa olmazlarımız illaki vardır .Tamda bu olmazsa olmazlara en çok yakıştırdığım , çayın yanında kimsenin hayır diyemeyeceği ,döküm döküm ve herkesin dilim dilim yemek isteyeceği bir kek tarifi vereceğim sizlere.Hazırsak hemen tarife geçeliiim .
Çaylarımızın yanı boş kalmasın değil mi ?

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un (kıvamına göre arttırabilirsiniz)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz (bol cevizli her zaman tercihimdir)
1 yemek kaşığı tarçın (miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

  • İlk olarak havuçlarımızı rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
  • Uygun bir kaba yumurta ve şekerimizi alıyoruz ve köpürene kadar çırpıyoruz.(kekin fazla kabarması için önemli bir adım)
  • Yağ ve sütümüzü ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Un,kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
  • Karışıma havuç,ceviz ve tarçını ilave ediyoruz spatula veya tahta bir kaşık yardımıyla harcımızı karıştırıyoruz.
  • Kek kalıbımızın dibini güzelce yağlıyoruz.
  • Harcımızı yağlamış olduğumuz kalıbımıza döküyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.(pişirme süresi fırınınızın gücüne göre değişiklik gösterebilir fırınınıza göre kontrol edin )

Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz ki kekimiz dağılmadan kalbımızdan çıkabilsin.