sebze çorbası

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, bağışıklığınızı güçlendirerek hastalıklardan koruyacak sebzeli çorba tarifi ile karşınızdayım. 
İçerisinde barındırdığı bol sebzeler ile adeta bir vitamın yuvası olan bu çorbamızın malzemeleri ve yapılışı aşağıdaki gibidir, şimdiden hepinize kolay afiyet olsun. Arkadaşlarımdan sıkça gelen sebze çorbası nasıl yapılır sorusu üzerine bu tarifimi siz takipçilerim ile paylaşıyorum.

Malzemeler
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet patates
  • 2 çiçek brokoli
  • 1 küçük boy kereviz
  • 1 adet kabak
  • 3 diş sarımsak
  • (Evde olan sebzelere göre uyarlayabilirsiniz)
Terbiye Malzemeleri
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 bucuk yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 3-4 damla limon
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılış
  1. Öncelikle sebzelerimizi küçük küçük küpler halinde doğruyoruz.
  2. Tencereye yağ ilave ediyoruz ve soğanları atıp kavuruyoruz.
  3. Sırasıyla havuç, patates, biber, kereviz, kabak, sarımsak, brokoli ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz.
  4. Yaklaşık 5 bardak su ilave ederek tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Çorbamız kaynamaya başladığında, terbiye hazırlıyoruz. 
  6. Un, yoğurt, limon, yumurta, tuz, karabiber güzelce çırpıyoruz.
  7. Topaklanma kalmayacak şekilde kaynayan çorbanın suyundan alıp, terbiyemizin içerisine hızlı bir şekilde çırparak ilave ediyoruz.
  8. Terbiyemizin sıcaklığı dengelendikten sonra terbiyemizi çorbamızın içerisine yine hızlıca çırparak ilave ediyoruz.
  9. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişiriyoruz.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniiz.
Afiyet olsun.