Şehriye salatası tarifim ile karşınızdayım. Yapımı pratik, çay saatlerinde, yemeklerinizde, kısacası canınız ne zaman isterse hızlı bir şekilde yapabileceğiniz lezzetli bir salata

Şehriye Salatası Malzemeleri

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • Ilık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet taze soğan
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • Közlenmiş iki adet kırmızı biber
  • 5 adet kornişon turşu
  • 1 kâse konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz 

Şehriye Salatası Yapılışı

  • İlk olarak tenceremize yağımızı koyuyoruz.
  • Üzerine şehriyemizi ilave ediyoruz ve rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan şehriyelerimizin üzerine üstüne çıkacak kadar ılık su ilave edelim ve tuz koyalım. Kapağını kapatıp, şehriyeler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Pişen şehriyelerimizi kenara alalım ve üzerine bir havlu kağıtla kapatıp fazla nemin emilmesini sağlayalım, soğumaya bırakalım.
  • Dereotu, maydanoz, taze soğan, közlenmiş biber, kornişon turşu bu malzemelerimizi küçük küçük doğrayalım.
  • Soğuyan şehriyelerimizi uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Doğramış olduğumuz malzemelerimizi ve mısır, nar ekşisi, limon, tuzumuzu ilave edelim güzelce harmanlayalım.
  • Limon suyu ve tuzu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Aynı şekilde salatanın içeriğinde de damak zevkinize göre eklemeler ve çıkarmalar rahatlıkla yapabilirsiniz.