Şerbetli tatlı severler için pratik, dışarıda yediklerinizi aratmayan şekerpare tarifi ile sizlerleyim. Tatlı ihtiyacınızı kısa sürede hazırladığınız bu tarif ile giderebilirsiniz. Peki şekerpare nasıl yapılır ?
Şekerpare malzemeleri ( hamur için )
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-4,5 su bardağı un
Şekerpare malzemeleri ( şerbet için )
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 4 damla limon
Şekerpare Yapılışı
- Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtıyoruz
- Öncelikle şerbet için uygun bir tencereye su ve şekeri koyuyoruz.
- Şeker eridikten ve kaynadıktan sonra 10 dakika kadar orta ateşte kaynatıyoruz.
- 4 damla limon damlatıyoruz ve 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Hamuru için yumurta, pudra şekeri, yağ, tereyağı, kabartma tozu ve vanilyayı güzelce karıştırıyoruz (mikserle yapabilirsiniz).
- Yavaş yavaş unumuzu ilave edip yoğuruyoruz.
- Hamur yoğurma kabından ayrıldığında ve elinize yapışmayan kıvama geldiğinde hazır olmuş olacaktır.
- Tepsiye yağlı kâğıt seriyoruz ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparıp şekil verip diziyoruz.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Ben çatal ile üzerine çizikler yapmayı tercih ediyorum.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttıktan sonra yağlı kâğıdı tepsiden alıyoruz.
- Şekerparelerimizi ister tepsiye ister başka bir bor cama diziyoruz.
- Şerbet soğuk, şekerpareler sıcakken şerbeti döküyoruz.
- Şerbeti çekene kadar yaklaşık 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun