şeker pare

Şerbetli tatlı severler için pratik, dışarıda yediklerinizi aratmayan şekerpare tarifi ile sizlerleyim. Tatlı ihtiyacınızı kısa sürede hazırladığınız bu tarif ile giderebilirsiniz. Peki şekerpare nasıl yapılır ?

Şekerpare malzemeleri ( hamur için )

  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-4,5 su bardağı un

Şekerpare malzemeleri ( şerbet için )

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 4 damla limon

Şekerpare Yapılışı

  • Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtıyoruz
  • Öncelikle şerbet için uygun bir tencereye su ve şekeri koyuyoruz.
  • Şeker eridikten ve kaynadıktan sonra 10 dakika kadar orta ateşte kaynatıyoruz.
  • 4 damla limon damlatıyoruz ve 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Hamuru için yumurta, pudra şekeri, yağ, tereyağı, kabartma tozu ve vanilyayı güzelce karıştırıyoruz (mikserle yapabilirsiniz).
  • Yavaş yavaş unumuzu ilave edip yoğuruyoruz.
  • Hamur yoğurma kabından ayrıldığında ve elinize yapışmayan kıvama geldiğinde hazır olmuş olacaktır.
  • Tepsiye yağlı kâğıt seriyoruz ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparıp şekil verip diziyoruz.
  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürüyoruz.
  • Ben çatal ile üzerine çizikler yapmayı tercih ediyorum.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarttıktan sonra yağlı kâğıdı tepsiden alıyoruz.
  • Şekerparelerimizi ister tepsiye ister başka bir bor cama diziyoruz.
  • Şerbet soğuk, şekerpareler sıcakken şerbeti döküyoruz.
  • Şerbeti çekene kadar yaklaşık 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun